divendres, 15 d’abril del 2011

Indemnitzacions justes i per avall

19:00 pm d'un bon 13 d'Abril.

Duc tot és dia per sa biblioteca, cagant-me amb sa puta mare d'es qui va inventar sa comptabilitat, quan de sobte començ a sentir de fons una coneguda melodia amb unes entranyables veus que cridaven: ''és teus cabeeells són serpentiiiiines!!'' . I si, efectivament, no anau gens desencaminats, sonava un puta bolero mallorquí darrera sa pared just on estodiava jo. Definitivament al Casal de Barri d'es Coll començava sa classe de ball de bot de cada dimecres. Ho haveu vist això!? Ho haveu vist!? Aferrada a sa biblioteca!

Amb es collons ben plens, però contagiat de sa festassa amb na Mª del Mar Bonet, tot s'ha de dir, m'entren ses ganes de marxa i decidesc collir sa bici i fotre un passeig cap a s'Arenal, a veure quatre rosses (no a beure).

De camí cap allà, acabat es Carnatge, em començ a fixar amb es detoriorament d'es paisatge urbà, tota aquella zona ha enveït molt. Amb això record ses paraules d'es Sr Font, quan aquest estiu es va aferrar al populisme barat per guanyar un parell de vots i dificultar sa necessària reconversió de sa plata de Palma. És frustrant la falta de visió dels nostres politics, però encara ho és més l'oportunisme pepero, sense cap tipus de rigor.

Ca'n Pastilla perdrà una oportunitat històrica de reordenar el seu espai i recuperar tot s'entorn urbà amb una mica de criteri. Clar que s'han de fer sacrificis, però sense cap sacrifici res canviarà.

Totes ses ciutats es planifiquen i es transformen per ser més confortables pels seus usuaris. És completament impossible redisenyar i solucionar els seus problemes urbans sense tocar res. Sense esbucaments no existeix rehabilitació.

Hi ha edificis que fa més de 20 anys que estàn abandonats, no són rentables amb més d'un 70%, tot allò s'ha de tomar, quedaria un espai fabulós. A día d'avui, aquell redol fa plorera. Mantenir-los no té cap sentit. Indemnitzacions justes i per avall. Els veinats afectats tenen tot el meu suport per defensar que tenguin unes compensacions més que adecuades, ara bé, no el tenen per que tot continui igual.

És ben trist això d'es politics mallorquins, que tan pocs estiguin fent tan de mal a sa majoria. Estàn venent que tot allò es una zona turística de primer nivell, com si fossin prodigis arquitectònics, quan sa realitat és que hi ha un parell de finques ben lletges a primera línea, hotels de l'any catapúm.

Globalment, aquells carrers són una porquería. S'inmensa majoría dels propietaris d'aquestes vivendes sortiria guanyant de molt amb es canvi. El que passa, és que una minoria aprofita sa por de tots i utilitzant es recurs de sa nostalgia (molt de moda avui dia) defensen els seus interesos privats. Això no és criticable, el que ho és, repeteixo, és sa falta de rigor i criteri de tots els nostres representants politics.

Entenc que no faci gràcia que t'esbuquin ca teva i per això ses compensacions han de ser més que suficients, però tots tenim ulls a sa cara i hem de saber veure que tota aquesta zona fa anys que necessita mà de metge, si realment volem que Mallorca sigui un destí turístic de qualitat o s'enfonsi a sa merda que és ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada